Ny_ostron 2

Lyxig svamppaj med ostronskivling

Ibland kan en simpel paj vara underbart gott.
  • Tid för förberedelse 20 minuter
  • Tid för tillredning 25 minuter
  • Total tidsåtgång 45 minuter
  • Portioner 4 personer

Ingredienser

  • Botten: 100 g smör eller margarin
  • Botten: 3 dl vetemjöl
  • Botten 2 - 2 1/2 msk vatten
  • Fyllning: 250 g ostronskivling
  • Fyllning: 1 - 1 1/2 gula lökar
  • Fyllning: 2 msk smör
  • Fyllning: 3 ägg
  • Fyllning: 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • Fyllning: 1/2 tsk salt
  • Fyllning: 1 krm svartpeppar
  • Fyllning: 2 - 2 1/2 dl riven lagrad ost
  • Fyllning: 2 msk hackad gräslök

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Grädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.
  2. Skala och skiva löken fräs den i stekpanna Skär svampen i skivor. Fräs svampen i tillsammans med löken. Krydda med salt och blanda i gräslöken.
  3. Fräs i hälften av matfettet i en stekpanna. Vispa ihop ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Blanda i osten. Ställ åt sidan.
  4. Lägg svamp och lök fyllningen i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i 200°C, ca 25 min i nedre delen av ugnen.